BADRUM - JÄMTLAND GRÅ

av Shirin Elsworth Magnusson

Publicerad

Mitt namn är Rebecka, och jag är inredningsarkitekt och designer på Östersjösten Aktiebolag. Genom min design skapar jag upplevelser, möten och historia. Mitt fokus ligger alltid på "mänskliga interaktioner," och jag har en stark nyfikenhet för rumslig design. Genom att blanda kontinental stil med nordisk minimalism skapar jag unika projekt som berättar en historia. Jag lägger stor vikt vid detaljer och kvalitet och är ständigt fascinerad av hur inredningsdesign kan påverka människors vardagsliv och situationer. Med åtta års erfarenhet som inredningsarkitekt är jag tacksam över att få utföra mitt passionerade arbete varje dag.

Vart hittar du inspiration?

Överallt, faktiskt. Små och stora detaljer i naturen, arkitektur och föremål är en konstant inspirationskälla för mig. Jag bläddrar igenom massor av interiörmaterial dagligen, men det mesta av min inspiration kommer ändå inifrån. Det är en slags längtan eller kanske en inre röst som vill skapa ordning, balans och harmoni. Jag tar klientens tankar, idéer och utmaningar genom mitt fantasifulla filter och försöker sedan återskapa en miljö som speglar det. Jag lägger stor vikt vid hur saker är formade och i vilken ordning de bör sättas samman, alltid med utgångspunkt från en intuitiv hierarki. För mig är det avgörande att sömlöst integrera den miljö jag arbetar med med resten av hemmet, platsen vi befinner oss på och personligheten hos dem som kommer att använda det avsedda utrymmet.

Om projektet

Uppgiften var att förvandla en liten yta till ett "storartat badrum." Hälften var en liten toalett och den andra en garderob. Trots den begränsade platsen delades badrummet in i två sektioner – en för en gästtoalett och den andra för en privat duschhörna. Duschområdet, som nåddes från gästtoaletten genom en inbyggd glasdörr, var helt täckt med kalksten från Jämtland grå, vilket skapade en mysig, grottlignande atmosfär. Kalkstensgolvet fortsatte sömlöst från duschen till toaletten utan en tröskel. Väggarna från duschen ramade in glasdörren, medan andra väggar var målade i dämpat vitt med en 10 cm hög sockel. För att framhäva tvättstället som fokuspunkten skapades en njurformad skål, något upphöjd från den bakre kanten där kranen vilade. Ett spegelkabinett, som sträckte sig från vägg till vägg och upp till taket, matchade lägenhetens sekelskiftesstil.

 

Valet av sten

Från allra första början, när jag såg potentialen i denna lilla plats, drogs jag instinktivt till en mörkare sten. Valet föll på Jämtland grå, eftersom det är en fantastisk sten full av fossil med en mycket vacker marmorering. Både golvet och väggarna är slumpmässigt lagda med fyra olika bredder av fallande längder för att skapa en lekfull arrangemang av stenen. Kranar från Vola och kromdetaljer lades till för att introducera lite bling. Det stora spegelkabinettet, som sträcker sig från vägg till vägg och ända upp till taket, ger ytterligare utrymme (och förvaring).

Lär dig mer om Jämtland Grå här!

Publicerad